Omgeving & Activiteiten

Wandelen & Fietsen :

Kan je naar hartenlust in deze omgeving. Ontdek de ‘Ravelse Staatsbossen’ of het natuurreservaat ‘De Liereman’. Vanuit ons logies sluit je bijna onmiddellijk aan op de ‘Smokkelaarsroute’ maar ook De ’10 bruggeskeswandeling’ is zeker de moeite!

Wil je meer routes/informatie bekijk dan zeker onderstaande sites :

Wens je fietsen te huren? Dat kan! Hiervoor verwijzen we je graag door naar de nabij gelegen fietsenwinkel ‘Guy Ruts’. Dit kan al vanaf €10/dag ! Men kan deze klaarzetten bij ons logies zodanig je direct op uitstap kan vertrekken!

Zoek je iets uniek? Ontdek onze omgeving eens met een elektrisch step ! Huur er bij ons logies en ontdek de gemeente ravels op een uitgestippelde route van 35km (goed voor +/- 4u plezier) je passeert ook heel wat lokale horeca voor een aangename tussenstop. Maak je het graag wat specialer? Huur de steps samen met een picknick en eventueel zelfs nog een bbq-pakket om je dag af te sluiten!

Nota: Je kan de steps ook huren zonder bij ons te logeren.

Kom je op vakantie met het gezin?

Ga eens koe-knuffelen of trek er een dagje op uit richting pretpark ‘De Efteling’ , ‘Bobbejaanland’ of Dierenpark ‘De Beekse Bergen’ .

In de nabije gemeente ‘Goirle’ is een heus klim en avonturenpark! Zowel groot en klein zullen zich hier goed amuseren!

In Turnhout kan je dan weer gaan ‘Boulderen’ en klimmen, zowel binnen als buiten.

Voor de kleinsten onder ons is het ‘Hegse Stalleke’ een fijne buitenspeeltuin! Of wat dacht je van een speelbos? Het Grave Ravenpad in Ravels is nieuw sinds het najaar van 2020! Ook in landschap ‘De Liereman’ of op het ‘Baetenheide’ vind je er eentje.

Binnenspeeltuin ‘Raf en Otje’ te Turnhout is ook zeker de moeite bij minder goed weer!

Warm weer? Breng de dag door aan ‘De Spartelvijver’ ,hier is een zwemvijver , speelstrand & kan je gezellig wat drinken / eten.

Ben je sportief aangelegd en wil je graag je conditie onderhouden tijdens je verblijf? Op 2km van ons verblijf bevind zich een Finse Looppiste van 800m , rondom deze piste staan ook wat fitnesstoestellen en enkele speeltoestellen voor kinderen.

Altijd al eens dichtbij Alpaca’s willen zijn? Maak eens een fijne wandeling met ze of geniet van een lekkere High-Tea tussen de alpaca’s! Kijk voor meer info op de website van ‘De Alpacaweide’

Nieuw sinds het najaar van 2021 : Speel- en beleefboerderij ‘Dierenweelde’. Reserveer op voorhand je bezoek en ga op pad op de boerderij , aan knuffelen en aaien geen gebrek en zelfs de kalfjes pap geven staat op de agenda! Rij van hier naar daar met de vele traptractors,go-carts,… en speel tussendoor in de overdekte ruimte of buiten tussen de dieren op de speeltoestellen. Kortom, hier is jong -(en ouder) wel even zoet!

https://www.dierenweelde.com/

Eten en drinken :

In ons eigen dorpje Ravels-Eel beschikken we over het gezellige dorpscafé Van Dun en restaurant namaste-resto.be . Wil je je verblijf bij ons uitbreiden met een unieke beleving ? Ga dan zeker eens langs bij https://www.jazzysdiner.be/ hier eet je de lekkerste hamburgers en Amerikaanse grill gerechten in ‘fifties style’! Uniek in de kempen!

Verder zijn er verschillende restaurants en café’s in onze buurt. Aan het Ravelse Kanaal kan je genieten van de passerende boten terwijl je smakelijk een ijsje opsmuld van : papaoutairavels.be

Ook in Poppel kan je terecht voor een kleine snack of lekker ijsje : moontje.be

Onze grensgemeente staat ook wel bekend om zijn talrijke frituren.

Dorpen/Steden in de nabije omgeving :

Stad Turnhout : 10km

Gemeente Kasterlee : 16km

Gemeente Baarle-Hertog/Nassau : 10km

Goirle : 19km

Stad Tilburg : 25km

Bus :

Op 500m bevind zich een bushalte , hier passeren de lijnen 450-456-457-459

Fiets :

We bevinden ons tussen knooppunt 57 en 43

Tip :

Bekijk ook zeker eens onze facebook- of instagrampagina ‘Landgoed Omorika’. Hier vind je ook van alles terug om te doen in onze streek.!